sunnuntai 12. elokuuta 2018

Minua ympäröi armo


12. Ja Herran enkeli ilmestyi hänelle ja sanoi hänelle: "Herra olkoon sinun kanssasi, sinä sotaurho!" 
13. Niin Gideon vastasi hänelle: "Oi, Herrani, jos Herra on meidän kanssamme, miksi sitten kaikki tämä on meitä kohdannut? Ja missä ovat kaikki hänen ihmeelliset tekonsa, joista isämme ovat meille kertoneet sanoen: 'Herra on johdattanut meidät tänne Egyptistä'? Mutta nyt Herra on hyljännyt meidät ja antanut meidät Midianin kouriin." 
14. Silloin Herra kääntyi häneen ja sanoi: "Mene tässä voimassasi ja vapauta Israel Midianin kourista; minä lähetän sinut". 
15. Hän vastasi hänelle: "Oi, Herra, millä minä vapautan Israelin? Minun sukunihan on heikoin Manassessa, ja minä itse olen kaikkein vähäisin isäni perheessä." 
16. Herra sanoi hänelle: "Minä olen sinun kanssasi, ja sinä voitat midianilaiset niinkuin yhden ainoan miehen". 2. Tuom 6 Kolmivuotishääpäivälahja tuo kukkataulu.
Kuin Siionin vuori
on Herraan luottava kansa,
se ei horju
vaan kestää iäti.
2 Niin kuin vuoret ympäröivät Jerusalemia,
niin suojaa Herra kansaansa
nyt ja aina.
3 Siksi ei vääryyden valtikka pysy oikeamielisten maassa eikä vanhurskas joudu tarttumaan vääryyden töihin.
4 Herra, palkitse hyvät hyvällä,
oikeamieliset oikeudella.
5 Herra, tuhoa ne, jotka eksyvät kierouden poluille. Hävitä vääryydentekijät!
Rauha ja menestys Israelille!  Ps. 125

5. Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen. 
6. Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.  Psalmi 23

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti